Teamryttare Emma Strandberg

Emma Strandberg: Växjös Westernryttare med Passion för Hästar

Emma Strandberg, 24 år gammal, bor på sina föräldrars hästgård i Växjö tillsammans med sina fyra hästar. Hon delar sin tid mellan arbete i butik och de många timmarna i stallet där hon ägnar sig åt sin stora passion: westernridning.

Emma har varit omgiven av hästar i hela sitt liv och har gjort sig ett namn inom westernridning. På gården finns fyra hästar med olika inriktningar:

  • Jacs Double Doc: Ett sto född 2004, som Emma har tävlat framgångsrikt med i många år. De har tillsammans vunnit flera SM-medaljer och varit en del av Svenska Quarterhäst-föreningens ungdomslag, vilket tog dem till tävlingar i Frankrike och USA. Jacie, som hon kallas, är avlad för grenen Reining men har visat framgång i alla westernridningsgrenar.
  • Hott Flash: Ett sto född 2005, ursprungligen inköpt som avelssto, men har sedan 2022 tävlat med fina resultat i bland annat Western Pleasure och Trail. Hon blev utsedd till bästa allroundhäst på SM.
  • Fellas Dream Miracle: Ett sto född 2012 och Emmas egen uppfödning. Hon har tävlat framgångsrikt i “Allround-klasserna” och har flera SM-medaljer i Showmanship At Halter, Western Horsemanship och Western Pleasure.
  • Let Me Upgrade You: En valack född 2022, köpt från Frankrike som embryo. Han har ännu inte debuterat på tävlingsbanan, men med sina framstående föräldrar ser framtiden ljus ut.

Under hösten och vintern fokuserar Emma på att hålla sina hästar glada och hälsosamma. Den unga valacken tränas för att vara redo för nästa års tävlingssäsong. Till våren börjar förberedelserna för tävlingssäsongen, främst med hästarna Flash och Fellan.

Emma och hennes hästar har fodrats med Marstalls foder i många år. Hon började använda Marstalls foder när hon hade svårt att hitta ett lämpligt foder för Sofies gamla tävlingshäst Cindy (Sofie är Emmas syster som också rider Western). Sedan dess har Marstalls foder visat sig vara perfekt för att hålla hästarna jämna i temperament och i toppskick.

Emma betonar fördelarna med Marstalls breda sortiment som täcker alla behov, från unghästar till tävlingshästar. Favoriterna i deras foderkammare är bland annat Western, Sinfonie, Basis Lucern och Mash för tävlingssäsongen. De använder även Zucht för dräktiga ston och Darm-Regulator för att hålla magen i trim.

För Emma Strandberg och hennes hästar är Marstalls foder en oskiljaktig del av deras framgång och välmående.  Emmas syster Sofie är också en aktiv westernryttare på tävlingsbanorna, men har just nu fokus på familjen då hon har