Avelshäst

Uppfödning av hästar innebär särskilda behov, och därför är det avgörande att fodret är optimerat för de olika stadierna i avelsprocessen. Det gäller särskilt för den dräktiga och digivande stoet, fölet före, under och efter avvänjning, samt unghästar, ettåringar och hingsten.

Vårt sortiment av hästfoder är utformat med hänsyn till dessa unika behov i olika avelsstadier, och vi strävar efter att leverera högkvalitativt foder som främjar optimal hälsa och välbefinnande för alla hästar i avelsprocessen.

Visar alla 11 resultat

Visar alla 11 resultat

För dräktiga och digivande ston är näringsbehoven kritiska för att stödja både den växande fölet och modern. Fodret bör innehålla noga balanserade näringsämnen för att säkerställa optimal hälsa och utveckling. Under avvänjningsperioden är det viktigt att övergå till ett foder som stöder fölets övergång till självständig födointag.

För unghästar och ettåringar är rätt näring avgörande för en sund tillväxt och utveckling av benstomme och muskulatur. Det är nödvändigt med en balanserad sammansättning av proteiner, vitaminer och mineraler. Hingsten, som spelar en central roll i avelsprocessen, kräver också ett foder som möter dess specifika behov för att bibehålla hälsa och prestanda.