Senor och leder

Svaga senor och leder och därmed skader på dessa är ofta förekommande hos tävlingshästar, unghästar och äldre hästar som ofta utsätts för intensiv träning och belastning. Det är därmed större risk för att de överanstränger deras ligament. Dessa hästar kan med fördel fodras med fodertillskott såsom kollagen, djävulsklo och omga-3 fettsyror för att stödja deras hälsa och prestation.

Visar alla 5 resultat

Visar alla 5 resultat

Kollagen är en viktig komponent i hästens senor, ligament och ledbrosk, och att tillföra kollagen som kosttillskott kan vara med till att stärka och återuppbygga dessa vävnader. Genom att öka kollagentillförseln kan hästar uppnå ökad flexibilitet och motståndskraft, vilket är särskilt viktigt för tävlingshästar som utsätts för konstant fysisk belastning.

Djävulsklo är en ört som traditionellt har använts till hästar med problem i leder och senor. Djävulsklons egenskaper kan vara fördelaktiga för hästar som har ledproblem till följd av träning eller åldrande.

Linfröolja är rik på omega-3-fettsyror som har visat sig vara fördelaktiga för hästens ledhälsa. Dessa fettsyror kan hjälpa med att främja friska leder genom att minska nedbrytningen av ledvätska och skydda lederna. För tävlingshästar och unghästar som utsätts för höga krav och belastningar kan linfröolja vara ett värdefullt kosttillskott för att stödja deras senor och leder.

Genom att inkludera dessa tillskott i hästens foderplan kan du som hästägare vara med till att stärka och skydda hästens senor och leder.