Lågt på socker och stärkelse

Att välja foder som är lågt på socker och stärkelse och som innehåller spannmål är avgörande för vissa hästars hälsa och välbefinnande av flera skäl. Hästar som ämnesomsättningsproblem kräver en kost som är begränsad på socker och stärkelse för att hantera sina tillstånd. Dessa hästar har en nedsatt förmåga att hantera glukos och insulin, vilket kan leda till komplikationer såsom problem med hovarna

Vidare kan vissa hästar vara känsliga för spannmål och uppleva matsmältningsproblem eller hud reaktioner när de konsumerar stora mängder stärkelse på än gång ner i magsäcken. Hästar med känslig mage eller tendens till dålig mage kan dra nytta av en foderdiet som är lätt smältbar och inte belastar matsmältningssystemet.

Visar alla 12 resultat

Visar alla 12 resultat

Marstall's Faser-light är ett speciellt utformat foder som passar perfekt för hästar som behöver en låg socker- och stärkelsehalt i sin kost. Det är särskilt lämpligt för hästar som inte får ta på i hull, eftersom det tillhandahåller nödvändiga näringsämnen utan att öka risken för övervikt. Faser-light innehåller en balanserad blandning av fibrer och innehåller previta fibrer för att stödja hästens hälsa och prestation utan att öka energiintaget.

Genom att välja foder som är lågt på socker och stärkelse samt fri från spannmål kan du som hästägare ge hästen ett bättre välbefinnande och en välfungerande matsmältning. Behöver du hjälp med att räkna på en foderstat som passar just din hästs behov så tveka inte med att kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig och din häst.