Westernhäst

För att möta westernhästens behov när det gäller fodring är det viktigt att tänka på vilket näringsbehov hästen har baserat på vilka aktiviteter den utför och vilka krav som ställs till den. Protein är en nyckelkomponent i hästens foderstat, och det är avgörande att se till att den får tillräckligt med högkvalitativt protein för att stödja muskelutveckling och återhämtning, särskilt med tanke på de krävande rörelserna som westernhästar utför.

Visar alla 7 resultat

Visar alla 7 resultat

För att uppnå en fyllig häst men samtidigt stödja hästens ben är det viktigt att inkludera rätt råvaror i din hästs foder. Kollagen är ett viktigt näringsämne som kan bidra till att stärka sener och leder hos westernhästar som utsätts för hårt slitage under sina aktiviteter. Att tillföra kollagen som kosttillskott kan stödja och därmed minska risken för att det kan uppstå skador. Därmed främjas hästens hållbarhet och och välmående på lång sikt.

För att säkerställa en balanserad foderstat för en westernhäst bör foder bestå av en kombination av högkvalitativa proteinfoder såsom baljväxter och oljor som linfröolja samt kollagentillskott för att stödja benstyrka och flexibilitet. Att ge hästen tillräckligt med grönt foder och kvalitativt hö är också viktigt för att säkerställa ett komplett näringsintag.