Tål inte havre

Havre är ett spannmål som har använts i flera hundra år som foder till hästar. Havre innehåller fibrer och fett, vilket är bra näringsämnen för hästar. Dessutom är havre det spannmål som hästens matsmältningssystem har lättast att smälta när man vill fodra med spannmål.

Havre är också känt för sitt höga energiinnehåll och sin snabba tillgänglighet av sockerarter. För vissa hästar kan detta innebära ett överflöd av energi, vilket kan göra dem överenergiska eller “heta” när de får för mycket havre i sitt foder. Sådana hästar kan ha fördel av att få ett müslifoder utan havre. Genom att välja havrefritt müslifoder kan du hjälpa din häst att behålla en jämnare energinivå, vilket kan minska beteendeproblem och förbättra hästens fokus vid arbete.

 

Visar alla 5 resultat

Visar alla 5 resultat

Marstall har utvecklat en rad müslifoder utan havre. Dessa produkter kan ges till hästen som de är, men det finns också möjlighet att tillsätta havre vid behov. På så sätt kan du själv justera mängden havre efter hästens arbetsbelastning, som till exempel när hästen behöver mer energi under tävlingsperioder, hård träning eller avelssäsong.