Energi

Energi är avgörande för hästens välbefinnande och prestationer, och rätt foder är nyckeln för att säkerställa tillräcklig energitillförsel. Havre och olja är två vanliga kosttillskott som används för att öka energiintaget hos hästar.

 

Visar alla 12 resultat

Visar alla 12 resultat

Havre är en traditionell energikälla som är rik på stärkelse och kolhydrater. Stärkelsen bryts ned till glukos i hästens kropp, vilket ger en snabb energiökning och kan vara fördelaktigt för hästar med hög prestanda eller hårt arbete. Att tillsätta havre i hästens foder kan vara särskilt användbart under intensiva träningsperioder eller tävlingssäsonger för att stödja energibehovet.

Olja är en annan effektiv energikälla som kan tillsättas i hästens kost för att öka energiintaget. Oljor som vegetabiliska oljor eller linfröolja är rika på kalorier och innehåller essentiella fettsyror som omega-3 och omega-6. Dessa fettsyror är viktiga för hästens välbefinnande och kan bidra till att förbättra hud, hovar och päls, samtidigt som de ger en långsam och stabil energiförsörjning.

Marstalls har flera typer av müsli som innehåller råvaror som tillgodoser hästens näringsbehov, inklusive energibehovet. De innehåller en balanserad kombination av kolhydrater, proteiner, fett och fibrer för att stödja hästens energinivåer och allmänna hälsa. Dess höga energivärden gör det till ett bra alternativ för hästar som behöver extra energi för prestation eller återhämtning.

Ovan hittar du Marstalls müsliprodukter och fodertillskott som är med till att förbättra energivärden och energiupptaget i fodret.

Att tänka på när man byter till ett energirikt foder

När man fodrar hästar för att öka energiintaget är det viktigt att göra det gradvis och övervaka hästens reaktioner för att undvika överbelastning eller hälsoproblem. Konsultera alltid din veterinär om din häst tidigare har visat sig vara känslig för foderbyten.