Mage/Tarm

Magproblem hos hästar, som tunn avföring eller fäkal vätska, kan vara orsakade av olika faktorer. Till eksempel kan stress, foder byten, parasiter, dåligt hö eller ensilage ge obalans i tarmfloran. När hästar upplever magproblem är det viktigt att identifiera och ta bort grundorsaken för att hästens mage skall kunna återställas. Därefter kan man supplera foder och fodertillskott som kan vara med till att hjälpa matsmältningssystem att komma tillbaka på rätt köl igen.

För att stödja hästar med magproblem är det avgörande att välja foder av hög kvalitet som innehåller ingredienser som främjar en sund matsmältning. Marstall-produkter är kända för sin höga kvalitet och deras foderformuleringar är utformade för att stödja hästens hälsa, inklusive deras matsmältningssystem.

 

Visar 1–12 av 23 resultat

Visar 1–12 av 23 resultat

För att hantera magproblem kan foder med hög fiberhalt vara särskilt fördelaktigt. Fibrer främjar en sund tarmfunktion genom att stödja peristaltiken och förbättra passagen av mat genom tarmarna. Linfrö är en fiberrik ingrediens som också är känd för sina egenskaper och kan hjälpa till att lugna och skydda den känsliga magen hos hästar med matsmältningsbesvär.

Utöver fibrer kan tarmaktiva ämnen såsom prebiotika och probiotika vara användbara för att återställa en hälsosam tarmflora. Prebiotika fungerar genom att främja tillväxten av goda bakterier i tarmen, medan probiotika tillför levande bakteriekulturer som kan bidra till att återställa balansen i tarmfloran och förbättra matsmältningen.

Genom att välja foder från Marstall som innehåller dessa tarmaktiva ämnen kan du som hästägare bidra till att återställa och bibehålla en sund matsmältning hos din häst. Det är dock viktigt att konsultera en veterinär hästen visar symptom på att ha ont i magen.