Andalusier/P.R.E

När du utfodrar en Andalusier PRE-häst är det viktigt att beakta dess ursprungliga fodringstraditioner och specifika näringsbehov. Traditionellt har spanska hästar fått foderstrå med lågt proteininnehåll, kompletterat med protein- och energirika kraftfoder såsom havre, lusern, ärtor, bönor och johannesbröd. Att inkludera oljerika solroskärnor eller direkt oljefodring är också vanligt. Allt detta har Marstall tagit hänsyn till i utveckling av Marstall Condition.

 

Visar alla 3 resultat

Visar alla 3 resultat

Denna typ av utfodring resulterar ofta i välformade, temperamentfulla hästar med ädel exteriör och starkt nervsystem. För att upprätthålla dessa egenskaper är det avgörande att tillhandahålla högkvalitativt protein, särskilt den essentiella svavelinnehållande aminosyran metionin. Metionin är avgörande för bildandet av keratinproteiner som bidrar till hästens kraftiga hår, vackra man och stabila hovar.

Vid utfodring av en Andalusier PRE-häst är det också viktigt att överväga dess individuella energibehov baserat på aktivitetsnivå, ålder och eventuella hälsoproblem. Regelbunden träning och rätt balans mellan grovfoder och kraftfoder är avgörande för att främja optimal hälsa och prestation hos denna ädla ras. Genom att följa dessa riktlinjer kan du bidra till att din Andalusier PRE-häst behåller sin imponerande fysik, styrka och karaktär.