Teamryttare Filippa Helltén

Filippa Helltén – stjärna på Islandshästar

Filippa Helltén, 27 år från Göteborg, har gjort sig ett namn inom den svenska islandshästvärlden. Filippa bor på Eskilsby gård, precis utanför Landvetter, vilket också är basen för Fillippa och hennes sambos verksamhet. Här arbetar de dagligen efter att uppnå nya framgångar och bidra till islandshästsportens utveckling.

Som en framstående medlem av det svenska islandshästlandslaget har Filippa samlat på sig imponerande meriter. Hon har bland annat blivit utsedd till Årets ryttare samt Årets sportryttare på Ryttargalan, efter en enastående säsong med sina fem tävlingshästar, varav hela fyra deltog i SM.

En av höjdpunkterna i hennes ridsports karriär  har för Filippa varit Nordiska mästerskapen på Åland, där hon och passhästen Odinn from Inchree tog hem två guldmedaljer. Duon har även klättrat upp till andra respektive tredje plats på världsrankingen i sina två olika passgrenar.

Under 2023 tog hon både SM guld i passlöp och ett VM-brons tillsammans med hästen Jimmie.

För att nå dessa mål går Filippa efter högkvalitativt foder. Hon betonar vikten av att ha de bästa samarbetspartnerna för att optimera sina prestationer. För henne är valet av foder avgörande, och hon strävar efter att bara använda foder som hon och hästarna verkligen är nöjd med.

Filippa Helltén är utan tvekan en ryttare att hålla ögonen på, och med hennes målmedvetenhet och passion för sporten, ser framtiden ljus ut för både henne och hennes hästar. Vi ser fram emot att följa Filippa och hennes hästar på deras resa mot toppen.