Teamryttare Martin Ågevall

Martin Ågevall – en ambitiös och framgångsrik ryttare i dressyrsporten

Martin Ågevall är en av Sveriges mest framgångsrika dressyrryttare. Tillsammans med sin sambo Sofia är han baserad på Lejondal, där de driver Ågevall Dressyr. Martin utbildar, tränar och tävlar dressyrhästar på hög nivå och har gjort sig ett namn inom sporten. Martin har just nu hela 11 hästar på Grand Prix niveau.

Martins passion för hästar har sitt ursprung från hans mamma. Han växte upp i Östersund, men flyttade senare till Tyskland för att fördjupa sina kunskaper och arbeta med hästar. I Tyskland utbildade han sig till beridare och fick högsta betyg i dressyr. Hans tid där lade grunden för den imponerande karriär han har idag, med en lång lista av prestationer och framgångar inom dressyrsporten.

På Lejondal har Martin ett stort stall med flera hästar. För att säkerställa att hästarna får den bästa näringen använder han Marstall Havrefri (Haferfrei) som basfoder. För hästar som behöver mer energi använder han Marstall Turnier. Dessutom ger han hästarna tillskottet Amino Muskel Plus för extra protein och Darm Regulator för att stödja deras matsmältningssystem, särskilt vid transport och tävling.

Martins engagemang och dedikation till hästsporten reflekteras i hans noggranna skötsel av hästarna och hans strävan efter att alltid förbättra och utveckla både sig själv och sina hästar. Tillsammans med Sofia fortsätter han att bidra till svensk dressyr genom Ågevall Dressyr, där de tränar och tävlar på nationell och internationell nivå.