Lister R30 olie til klippemaskiner og trimmere – 250 ml

Lister R30 olja till klippmaskiner.

kr139.00

FRI FRAKT – Vid köp av tillskott över 3000 SEK ink moms!

Lister R30-olja till alla typer av klippmaskiner

Lister R30-olja förbättrar prestandan, förlänger skärens livslängd och förbättrar de övergripande klippresultaten. Genom att använda korrekt olja skapar man de bästa förutsättningarna för skärens hållbarhet och optimal kylning. Motorn skonas därför genom användning av tillräcklig olja.

Det finns ett direkt samband mellan isoleringsförmågan och värmeöverföringen. Ju högre R-värde, desto bättre är isoleringsförmågan, alltså förmågan att minimera värmeöverföringen. Så R30 ger bättre isolering än R15 och kan, till skillnad från R15, användas för att smörja alla delar på klippmaskinen.

Vi rekommenderar att du oljar skären var 5–10 minut när de används, genom att använda R15-olja, som smörjer skären bättre under klippningen. Innan du sätter på oljan så skall  du borsta bort överflödigt hår från knivarna och klipparen.

Se till att olja mellan skärpunkterna, ytorna mellan klipphuvudet och topplattan, samt genom det centrala hålet i klipparen.

Genom att vara ordentlig med att olja in skären och klippmaskinen så håller skären längre och friktion och värme minskar.

Ytterligare information

Vikt 0.2 kg